21 Mart 2016 Pazartesi 21:48
Bitlis'te Feribotta 'Nevruz' Etkinliği

 Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 21 Mart Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında, feribot turu düzenlendi.

Bitlis Valiliğince organize edilen etkinlik kapsamında Tatvan ilçesindeki iskeleye giden vatandaşlar, üst aramasından geçirilerek feribota alındı.

Yemek ikramının ardından güverteye çıkarak şarkılar eşliğinde halay çeken vatandaşlar, dilek fenerleri uçurdu.

Etkinliğe katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, nevruzun yenilenme, baharla birlikte bereket, emek, yeniden diriliş anlamına geldiğini vurguladı.

Ulu Cami Meydanı'nda halkla kutlamayı planladıkları nevruz etkinliğini terör olayları nedeniyle iptal ettiklerini anımsatan Çınar, "Kutlamayı bütün sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle yapacaktık. Bereketi, üretimi öldüren, huzuru, yatırımcıyı kaçıran, insanların ve dünyanın başına bela olan terörün son vahim eylemlerinden sonra, şehir merkezindeki etkinlikleri iptal ettik. Bu nedenle gemimizde sporcularımız, öğrencilerimiz, gençlerimiz, halkımızla bir araya gelmeye karar verdik" diye konuştu.

Feribot turuna, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 22.03.2016 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.