08 Mart 2016 Salı 15:33
Bitlis'te, Gazeteci Gül Ve Dündar'ın Tahliye Edilmesine Tepki

Bitlis AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet gazetesi yazarları Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmesine ve ardından yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) önünde bir araya gelen gençlik kolları üyeleri, burada pankartlar açarak Dündar ve Gül'ün tahliye edilmesini protesto etti.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Berk Yasin Şefkatlioğlu, geçtiğimiz hafta Cumhuriyet gazetesi yazarları Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği usulsüz ve fütursuz kararla tahliye olduğunu anımsattı.

Bu tahliye kararına, ülkenin vatansever gençleri olarak itirazlarının bulunduğunu ifade eden Şefkatlioğlu, şöyle konuştu:

"Henüz kamuoyunun vicdanına ve adalete yaptıkları casusluk faaliyetlerinden dolayı hesap verememişken, sanki beraat etmişler gibi yaptıkları şovları çok net şekilde görüyoruz. Daha tahliye olduğu ilk dakikalarda bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına 'hesap verecekler' diye tehdit etme cüreti gösteren bu zatlara, millet olarak söyleyeceğimiz birkaç söz var. Sayın Can Dündar, Mit Müsteşarına yapılmaya çalışılan operasyondan gezi eylemlerine, 17-25 Aralık teşebbüsünden mit tırları olayına kadar zaten siz, kendi meşrebinizce hesap sormaya çalıştınız. Ama milletin feraseti sizin yasadışı hamlelerinizin hepsini bertaraf etti ve etmeye de devam edecek. O yüzden çapınıza bakmadan büyük laflar etmeniz sadece en az sizin kadar çapsızlar tarafından anlaşılacaktır. Ayrıca bu lafları etmeden önce millete yaptığınız hainliğin hesabını verin."

"Suriye'deki diktatörün değirmenine su taşımak için, bölgedeki muhaliflere ve Türkmenlere gittiği belli olan yardım tırları, henüz o bölgede dahi olmayan DEAŞ'e gittiğini iddia ederek, binlerce masum insanın ölümüne sebep oldunuz" diyen Şefkatlioğlu, AYM'nin kararının bunları aklamadığını ifade etti.

Şefkatlioğlu, "Zaten bir AYM üyesinin getirdiği daha yargılama bile başlamadı. 'Kendimizi mahkeme yerine koyamayız' söylemini bastırarak 'Bu iş bugün bitecek' diyen okyanus ötesi sevdalısı bir başkanın yönettiği kurumun ne kadar sağlıklı karar verebileceği de ortadadır. Geçmişinde karanlık pek çok karar veren bu kurumun verdiği son kararın da millete rağmen alındığı gün gibi ortadadır ve asla millet nezdinde kabul görmeyecektir" diye konuştu.

Dünyanın hiçbir ülkesinde casusluk faaliyeti yapan, ülkesine rağmen çalışan, dış güçlerin piyonu olmuş kişilere kahraman muamelesi yapılamayacağını bildiren Şefkatlioğlu, yapının da yaptıranın da hain olduğunu vurguladı.

Şefkatlioğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a katılıyoruz ve sonuna kadar yanındayız. Üniversiteli gençler olarak her şeyin farkındayız. Yaptıklarına da ne basın ne de düşünce özgürlüğü denir. Bu düpedüz vatana ihanettir. Vatana ihanet eden bu zatların en kısa sürede mahkemelerinin tamamlanıp, olması gereken yerlere girmesini vatanperver gençler olarak dört gözle bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 08.03.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.