07 Eylül 2015 Pazartesi 16:47
Bitlis'te Kadın Kurulu oluşturuldu

Bitlis Belediyesi bünyesinde, "Kadın Kurulu" kuruldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Taşdemir Dağkıran, yaptığı yazılı açıklamada, kadın sorunlarının tespiti, çözümü ve kadın politikasının oluşturulması için kurulu oluşturduklarını belirtti.

Kadınlara yönelik projelerin hayata geçirilmesi ve belediye yönetiminde daha etkili bir kadın temsiliyetinin sağlanması amacıyla bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Dağkıran, şunlara yer verdi:

"Bu kurul ile belediyede çalışan kadınların örgütlü duruşunu açığa çıkarmak istedik. Kentte kadının rengini, yeni yaşam alanı ve alternatifler yaratmayı planladık. Kadın gücüyle emeği ve yaşamı kolektifleştirmek için bir araya geldik. Tüm çalışmalar kadının bakış açısıyla yapılacak. Bu anlamda kadın kurulu baskın bir mekanizmayla işleyecek ve alınacak her kararda kurul yer alacak. Kurulun çalışma anlayışı ve yol yöntemi demokratik, ekoloji ve cinsiyet özgürlükçü paradigma ekseninde yürütülecek. Bu kapsamda yaptığımız değerlendirmelerin ardından 8 kişiden oluşan Bitlis Belediyesi Kadın Kurulu yürütmesi belirlendi."

Son Güncelleme: 07.09.2015 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.