31 Mart 2016 Perşembe 18:23
Bitlis'te Köy Okulu Öğrencileri Kitap Çıkardı

 Tatvan ilçesine bağlı Kırkbulak köyünde eğitim gören ilkokul 2. sınıf öğrencileri, resim, hikaye ve şiirlerin yer aldığı bir kitap yazdı.

Sınıf öğretmeni Eren Tüm öncülüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan kitapta, öğrencilerin köyden esinlenerek çizdiği resim, şiir ve hikayeler yer alıyor.

İlk baskısı sınırlı sayıda yapılan kitap sayesinde öğrenciler küçük yaşta yazar olma duygusunu tadarken, hazırlanan kitabın baskısını gören öğrencilerin heyecanı ise gözlerinden okundu.

Sınıf öğretmeni Tüm, öğrencilerin hazırlanan kitaba gözü gibi baktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimle bir hafta çalışarak bu kitabı hazırladık. Bu kitapta öğrencilerimin yazdığı şiirler, hikayeler ve resimler var. Bu öğrencilerin hayal gücünün sınırlarının nereye ulaşacağını bize gösteriyor. Bu kitaptaki her boya darbesi, yazılan her bir kelime çocukların dünyasını anlamamız açısından bize kolaylık sağlıyor. Çocukların dünyasında kötüye dair hiçbir şey yok, her zaman iyilik vardır. Bu kitapta çocuklar ormandaki hayvanlarla nasıl arkadaş olduklarını, kitapları ne kadar çok sevdiklerini bize anlatıyor. Bu kitap sayesinde öğrencilerin kitaplarla aidiyet duygusunu güçlendirdiler. Aynı zamanda ürettikleri şeyi elle tutulur ve gözle görülür bir şekilde görme fırsatı buldular. Genel olarak bu bizim için çok özel ve anlamlı bir çalışma oldu. Köy çocuklarının böyle bir kitap hazırlaması çok güzel bir duygu."

Öğrenciler de böyle bir çalışma içinde yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, hazırladıkları kitaptan diğer arkadaşlarının da istifade etmelerini istedi.

Son Güncelleme: 31.03.2016 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.