29 Temmuz 2016 Cuma 09:23
Bitlis'te Milli İrade Nöbeti Devam Ediyor

Darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlayan demokrasi nöbetine, Tatvan ilçesindeki vatandaşlarda yoğun katılım gösteriyor.

Akşam saatiyle Yaşam Alışveriş Merkezi önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'dan beri darbe girişimini protesto etmek için demokrasi nöbeti tutuyor. Ezanın okunmasıyla, namaz kılan vatandaşlar, nöbete ülkenin huzuru için dua ederek başlıyor. Hayırsever iş adamları tarafından vatandaşlara yemek dağıtılırken, Tatvan Kaymakamlığı da tatlı ikramında bulundu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun ilgi ve destekten dolayı vatandaşlara, sivil tolum kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve güvenlik güçlerine teşekkür etti. Darbenin geri püskürtmesi mimarının vatandaşlar olduğunu ifade eden Başkan Aksoy, şöyle konuştu:

"Demokrasi ve iradeye sahip çıkma nöbetimizin 15 Temmuz'dan bu yana devam ediyor. Vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösteriyor. Her akşam olduğu gibi yatsı namazımızı da burada kılıyoruz. Ülkemizin birlik, beraberliğine ve huzur ortamına kavuşması için dua ediyoruz. Kendilerini tankların önüne atan, demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıkan vatandaşlarımızdır. Biz onlara ne kadar minnet duysak azdır. Demokrasi nöbetimize halkla birlikte sivil toplum kuruluşları, tüm siyasi partililer, kurumlar destek veriyor. Hepsine teşekkür ediyoruz. Darbeci olmayan ve darbeye geçit vermeyen asker ile polislerimize de teşekkür ediyoruz. Çünkü bu darbenin püskürtülmesi birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek olmuştur. Darbeciler, mazlum insanları şehit etti. 250 şehidimiz ve çok sayıda yaralımız var, İnşallah bir daha darbe girişimi olmaz."

Demokrasi nöbetine katılanlardan Ali Dindar ise birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir yaşam için toplandıklarını dile getirerek, "Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Katolik kim olursa olsun, bu toprakta huzurlu bir yaşam için burada toplanıyoruz, amacımız budur. Biz herkesi seviyoruz ve burada birlik, beraberlik içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Vatandaşlardan Bedia Kaya da Türk çocukları olduklarını ve ölene kadar bu yoldan ayrılmayacaklarını söyledi.

Demokrasi için meydanda olduklarını kaydeden Nazife Dindar, "Milletin huzuru ve çocuklarımızın geleceği için buradayız." şeklinde konuştu.

Öte yandan Cumhuriyet Caddesi üzerinden geçen asker konvoyu önünü kapatan vatandaşlar dış göreve giden askerlere sevgi gösterisi yaparak "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Askerler de vatandaşlara selam vererek ve el sallayarak karşılık verdi.

Son Güncelleme: 29.07.2016 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.