09 Şubat 2016 Salı 13:58
Bitlis'te Öğrencilere Okul Sütü Dağıtımı Yapıldı

 Okul Sütü Programı kapsamında, Bitlis'teki öğrencilere süt dağıtıldı.

Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlığınca yürütülen "Okul Sütü Programı" kapsamında, Bitlis'in Şemsi Bitlis İlkokulu'nda süt dağıtım programı düzenlendi.

Okuldaki öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ahmet Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, ardından öğrencilere süt dağıttı.

Korkmaz, yaptığı açıklamada, il genelinde 41 bin 150 öğrenciye süt dağıtmaya başladıklarını belirterek, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere 16 hafta boyunca süt dağıtacaklarını bildirdi.

Süte alerjisi olduğu için 538 öğrenciyi proje kapsamına alamadıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Haftada 3 gün okullarımızda süt dağıtıyoruz. Bu çok güzel bir proje. Bazı öğrencilerin ailelerin sosyo-ekonomik durumu düşük olduğu için her an süt alamıyor. Bu kapsamda çocuklar 3 gün okul sütü içiyor. Bu aynı zamanda üreticilere de katkı sağlıyor. Projede emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanlığına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlığına teşekkür ediyorum. Dün yoğun programımız olduğu için süt dağıtım programını gerçekleştirdik."

Son Güncelleme: 09.02.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.