27 Temmuz 2016 Çarşamba 09:53
Bitlis'te Otobüs Durakları Hizmete Açıldı

Bitlis Belediyesince kenttin farklı noktalarında yaptırılan modern otobüs durakları hizmete açıldı.

Yapımı tamamlanan otobüs duraklarını inceleyen Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, kentte ilk defa modern otobüs duraklarının yapıldığını belirterek, bu durakların hem vatandaşlara kolaylık sağlayacağını hem de trafik düzenine katkıda bulunacağını belirtti.

Bu yıl Bitlis'in çözülmesi gereken acil sorunları hakkında çalışma yaptıklarını ve en kısa sürede sorunların tamamen ortadan kaldırılacağını bildiren Olan, şunları ifade etti:

"Bitlis'te ilk kez modern duraklar yaptık. Bundan sonra ki süreçte halkımız otobüs duraklarında beklerken, yağmur ve soğuk havaya karşı korunacak. Özellikle yaşlılarımızın oturacak bir yerleri oldu. İlk etapta söylediğimiz gibi halka hizmet etmek asli görevlerimizdendir. Olanaklarımız elverdiği sürece Bitlis'te kangren haline gelmiş sorunları çözmeye gayret göstereceğiz."

Bundan sonra süreçte şehir merkezinde yaklaşık 10 gün sonra yol yapım çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Olan, bugün itibariyle ilk etapta 32 durak yaptıklarını kaydetti.

Otobüslerin gittiği bütün mahallelerde durakların yapılacağını ifade eden Olan, "Bunları yaparken halkımızdan destek bekliyoruz. Halkımızın bizi eleştirmeleri en büyük hakkıdır. Halkımız bize yapıcı olarak eleştiri yaparsa, bizde hatamızı anlar ve düzeltmeye çalışırız." dedi.

Halkın belediyeye sahip çıkmasını da isteyen Olan, belediyenin alacaklarının büyük rakamlara ulaştığını vurguladı.

Olan, "İller Bankası'ndan gelen gelirlerimiz var. Bir de yaptığımız hizmet karşılığında yani su, çevre ve emlak vergileri gelirlerimiz var. Şu anda bu alacaklarımız ciddi bir boyuta ulaştı. Buraya geldiğimizde bize sunulan yasal haklardan biri de belediyenin alacaklarının tahsil edilmesiydi. Ama tahsili vatandaşlarımızı zor duruma götürmeden halletmeye çalışıyoruz. Şu anda 10 ile 20 milyon lira arasında bir alacağımız var. Halkımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. En azından imkanlarını zorlayarak o noktada destek olurlarsa bizde daha iyi hizmet edebiliriz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.07.2016 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.