18 Mart 2016 Cuma 13:38
Bitlis'te Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Hizan ilçesinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle sabah namazı sonrası İlçe Müftülüğü ve Hizan Gençlik Merkezi tarafından anma programı düzenlendi.

Hizan Bediüzzaman Merkez Camisinde çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katılımıyla gerçekleşen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tesbihat ve duaların ardından davetlilere çorba ve çay ikram edildi. Hizan İlçe Müftüsü Tahir Elçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlığı yeniden diriltmek, yaşatmak ve yüceltmek milletin birliği, dirliği ve beraberliği, şehitlerin aziz hatıraları için bütün ilçe olarak sabah namazında buluştuklarını söyledi.

Burada şehitler için dua ettiklerini ifade eden Elçin, şöyle devam etti:

"Üzerinde yaşadığımız vatanımız, toprağımız dünyada bedeli ödenen en önemli toprak parçalarından biridir. Çanakkale'de yatan 250 bine aşkın gencin de hayalleri vardı. Onlarında zevkleri, sefaları, arzuları, emelleri vardı ama kimi 15, kimi 18, kimi 20'sinde, çok genç yaşta ailelerinden ayrılıp savaşa gittiler, bir daha geri dönmediler. Bu vatan için canlarını feda ettiler toprağın kara bağrına girdiler. Bizler de onun için bu sabah uykumuzdan keserek üzerimize farz olan sabah namazını kılıp, ardından aziz şehitlerimizin ruhları için Kur'an okuyup, dua ettik."

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Son Güncelleme: 18.03.2016 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.