12 Ağustos 2015 Çarşamba 19:56
Bitlis'te su kesintileri

BİTLİS - Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, yaz aylarında özellikle bahçe sulamalarından dolayı yüzde 62'lik su kaybı yaşandığını bildirdi. 

Olan, yaptığı açıklamada, sulama sorununa mutlaka alternatif çözümler bulmak zorunda olduklarını belirterek, birkaç yerde sondaj çalışması yaptıklarını söyledi. 

Yazın bahçe sulaması ve eski olan içme suyu şebekesinden dolayı su sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Olan, "Bu yıl yüzde 62'lik bir su kaybımız var. Su kaybının nedeni hem şebekemizin eski olması hem de vatandaşların bahçe sulamalarından kaynaklanıyor" dedi.

Olan, şunları kaydetti:

"Bu aralar TOKİ'deki bir kuyumuzda sıkıntı vardı. İki tane sondaj yapıp sağlıklı sular bulduk. Bulduğumuz suların tesisatını yapıp hizmete sunacağız. Yine Kurubulak semtimizde su sıkıntımız vardı. Ekiplerimizin Duav yaylasındaki çalışmaları sonrasında suyumuzu biraz daha arttırıyoruz. Bunu da ilave ettiğimiz zaman fazla su sıkıntımız kalmayacak. Kurubulak mahallesinde geceleri depoların dolması için gece 12.00 ile 04.00 saatleri arasında su kesintisi yapıyoruz. Bahçe sulama işi bittiği zaman depolarımızda su sıkıntısı kalmayacak. Bahçe sulamalarının en iyi çözümü göletler oluşturmaktır. Sondaj yaptığımız yerlerde çıkan suyu değerlendireceğiz."

Son Güncelleme: 12.08.2015 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.