14 Eylül 2015 Pazartesi 17:38
Bitlis'te terör olayları turizmi etkiledi

Bölgede yaşanan terör olayları, her yıl binlerce yerli ve yabancı konuğu ağırlayan Nurs köyünü de olumsuz etkiledi.

Terör olayları, İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Hizan ilçesinin Nurs köyüne yapılan ziyaretleri durma noktasına getirdi.

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı,son zamanlarda yaşanan terör olaylarının, ilçede turizm faaliyetlerini ciddi şekilde etkilediğini söyledi.

Terör hadiselerinin en büyük zararını yine yöredeki insanların çektiğini ifade eden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Hizan, Bediüzzaman Said Nursi, Gavs-i Hizani gibi birçok alimi yetiştirmiş bir ilçe. İnanç turizm merkezlerinden olan ilçe doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin doğduğu köy Nurs başta olmak üzere, ilçedeki inanç turizm merkezleri de ilgi görüyor. Son yıllarda kaymakamlığımızın da yaptığı çalışmalarla ziyaretçi sayısı daha da arttı. 2013-2014 resmi kayıtlarımıza göre, 90 bin kişi Nurs köyünü ziyaret etmiş ve bu sayı belgelenmiş. Geçen yıl 90 bin ziyaretçi ağırlayan köyü, bu yıl yaklaşık bin kişi ziyaret etti."

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarından dolayı Nurs köyüne ziyaretin durma noktasına geldiğini vurgulayan Bölükbaşı, özellikle son iki aydır medyaya yansıyan haberlerin Hizan ile alakalı algıyı da değiştirdiğini belirtti.

Bölükbaşı, "Terörün, en büyük zararını yine maalesef yöredeki insanlar çekiyor. İnanç ve doğa turizmi ilçenin ekonomisine büyük bir girdi sağlıyordu. Turist gelmediği için de bu yıl ekonomik canlılık daha az olacak ve turizm sektöründe çok ciddi sıkıntı yaşanacaktır" ifadelerini kullandı.  

Bitlis'te terör olayları turizmi etkiledi

Bitlis'te terör olayları turizmi etkiledi

Bitlis'te terör olayları turizmi etkiledi

Bitlis'te terör olayları turizmi etkiledi

Son Güncelleme: 14.09.2015 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.