05 Mart 2016 Cumartesi 13:58
Bitlis'te Terör Ve Kaçakçılık Operasyonları

Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenen terör ve uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 11 zanlıdan 9'u tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi ile asayiş konusunda çalışmaların titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce dün ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, zanlıların "silahlı terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, örgüte yardım ve yataklık etmek, örgüte eleman temin etmek" suçlarından tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, aynı gün Güroymak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu ticareti yapan 4 kişinin gözaltına alındığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zanlılardan biri asker kaçağı olmasından dolayı askeri birimlere teslim edilmiş, 2 kişi ise 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklanmıştır. Bu operasyonda yakalanamayan ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan hakkında 3 yıl 6 ay hapis cezası bulunan kişi de ekiplerimizin titiz çalışmaları sonucu dün gözaltına alınarak cezaevine sevk edilmiştir. Terör örgütleri ve bunların gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, kaçakçılığın ve uyuşturucu maddenin önüne geçilmesine yönelik gayretli çalışmalarımız, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla kararlıkla devam etmektedir."

Son Güncelleme: 05.03.2016 22:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.