18 Mayıs 2016 Çarşamba 14:53
Bitlis'te Yangın Tatbikatı

Bitlis Belediyesi itfaiye ekiplerince, Türkiye Odalar Borsa Birliği (TOBB) İlkokulu'nda yangın tatbikatı yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulda çıkacak olası bir yangın ihtimaline karşı öğrencilerin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

İtfaiye ekipleri, tatbikat öncesi öğrencilere, çıkacak olası yangınların nedenlerini ve yangına karşı alınacak önlemlere ilişkin uygulamalı eğitim verdi.

İtfaiye araçları, itfaiye erleri, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı tatbikat, ilk olarak senaryo gereği okulda mahsur kalan öğrencilerin tahliye edilmesiyle başladı.

İtfaiyenin işleyişi ve görevleri hakkında öğrencilere bilgi veren itfaiye ekipleri, daha sonra yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda uygulamalı olarak öğrencileri bilgilendirdi, yangına müdahale esnasında sıkça karşılaşılan ve çoğu kimsenin kullanmasını bilmediği yangın söndürme tüpünün nasıl çalıştırıldığını anlattı. Ardından öğrenci ve öğretmenler, yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etti.

Bitlis'te Yangın Tatbikatı

Bitlis'te Yangın Tatbikatı

Bitlis'te Yangın Tatbikatı

Bitlis'te Yangın Tatbikatı

Son Güncelleme: 18.05.2016 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.