13 Mart 2016 Pazar 12:33
Bitlis'te Ygs Heyecanı 8 bin 400 öğrenci sınava girecek

Bitlis'te Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 8 bin 400 öğrenci katıldı.

Bitlis'te, üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı. Sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen adaylar, tek tek üst aramasından geçirilerek salonlara alındı.

İlk kez sınava girecek olan öğrencilerin heyecanlı oldukları ise gözlerden kaçmadı. Öğrenciler içeride ter dökerken okulların bahçesinde bekleyen bazı aileler de çocukların başarılı olması için dua etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis'te 8 bin 400 öğrenci ve yetişkinin sınava gireceğini belirterek, sınava giren tüm öğrencilere başarılar diledi.

İl Vatandaşlık Nüfus Müdür Vekili Rauf Gülmez ise sabah saat 07.00 itibariyle 3 personelle birlikte çalıştıklarını ifade ederek, şimdiye kadar 10 öğrencinin geldiğini, gelen hiç kimseyi mağdur etmeden kendilerine kimlik verildiğini ifade etti.

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çitliyol köyünde çocuğunu sınava getiren İkram Kardaş, sınava yetişmek için 60 kilometre uzaklıktan, sabahın erken saatlerinde geldiklerini belirtti.

İkinci Üniversitesini okumak için 4. kez sınava giren öğrencilerden Sevda Güven ise heyecanı yendiğini belirterek, sınava giren tüm arkadaşlarına başarılar diledi.

Son Güncelleme: 13.03.2016 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.