15 Şubat 2016 Pazartesi 12:43
Borçsuz Eve 'İhtiyati Tedbir Kararı' Verildiği İddiası

  Bitlis'in Tatvan ilçesinde 4 yıl önce Karakurt ailesine satılan apartman dairesi hakkında, ilk sahibinin vergi borcu nedeniyle "ihtiyati tedbir" kararı verildiği bildirildi.

Aile adına basın açıklama yapan Kübra Açar, evin ilk sahibi Taner Erdoğan'ın vergi borcunu ödememesi nedeniyle açılan davada verilen karar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Tüm birikimlerini verip 70 bin lira karşılığında aldıkları evin tanımadıkları birinin vergi borcu nedeniyle ellerinden alınacağını ifade eden Kübra Açar, “Biz 2012 yılında bu daireyi tapusuyla birlikte satın aldık. Ancak biz aldıktan bir yıl sonra dairenin ilk sahibi olan kişinin vergi borcu gerekçe gösterilerek, evin ilk sahibi ile daha sonra evi satın alan 4 kişi hakkında dava açıldı. 3 yıldır devam eden dava, olayla hiçbir bağımızın olmamasına rağmen aleyhimize sonuçlandı" diye konuştu.

Açar, daha önce bordum katında yaşayan annesi ile anneannesinin daha iyi şartlarda yaşaması için evi satın aldığını anlatarak şöyle dedi:

"Eşimin rızasıyla tüm birikimlerimizi bir araya getirip bu daireyi satın aldık. Madem evle ilgili sıkıntı vardı, resmi tüm işlemleri yaparken neden bize söylenmedi. Bizim devlete vergi borcumuz yok. Bu tanımadığımız birinin borcu aradan yıllar geçmesine rağmen bizden alınmak isteniyor. Bunu kabul etmiyoruz. Bu kararın değiştirilmesi için tüm hukuki yollara başvuracağız."

Gülbeyaz Karakurt ise, "Başkasına ait olan ve bizle hiçbir ilgisi olmayan bir borca karşılık evimizi elimizden alınmak istiyorlar. Allah rızası için yetkililer bize yardım etsin" dedi.

Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, verilen kararın hukuki ve vicdani olmadığını savunarak, vergi dairesinin kendi görevini ihmal ederek gariban insanları mağdur ettiğini kaydetti.

Son Güncelleme: 15.02.2016 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.