15 Mayıs 2015 Cuma 08:59
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Bitlis'te

chp-genel-baskan-yardimcisi-akkaya-bitliste.jpgchp-genel-baskan-yardimcisi-akkaya-bitliste-001.jpgchp-genel-baskan-yardimcisi-akkaya-bitliste-002.jpgchp-genel-baskan-yardimcisi-akkaya-bitliste-003.jpg - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, toplumsal barışın olabilmesi, demokrasinin yeşermesi ve demokrasinin güçlenmesi için mecliste her rengin temsil edilmesini istediklerini belirtti.

CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar ile seçim çalışmaları kapsamında Bitlis'e gelen Akkaya, partililerle kentteki KESK Bitlis Şubesi, Bitlis Sakatlar Derneği ile Aktif Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığına geçen Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim barajı sorununun demokratik ülkelerde konuşulmaması gereken bir şey olduğunu söyledi.

Parti olarak çözüm süreci ile ilgili en önemli sorunlardan birinin seçim barajı olduğunu her zaman dile getirdiklerini ifade eden Akkaya, şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili geçtiğimiz 24. dönemde iki kez yasa teklifi verdik ama ne yazık ki destek görmedi. Aslında biz, toplumsal barışın olabilmesi, demokrasinin yeşermesi, demokrasinin güçlenmesi için mecliste her rengin temsil edilmesini istiyoruz. Onun için antidemokratik bulduğumuz 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan yüzde 10 barajı çok adil değildir. Keşke bunu hiç konuşmasaydık. Keşke yüzde 2, yüzde 3 olsaydı ve toplumun bütün aktörleri, değerleri o mecliste temsil edilseydi. Umarım 8 Haziran'da o şekilde mecliste herkes yerini alır."

-"7 Haziran CHP iktidarının başladığı gün olacaktır"

7 Haziran'ın, CHP iktidarının başladığı gün olacağını savunan Akkaya, bununla 8 Haziran'dan itibaren ülkenin makus talihinin değişeceğini söyledi.

Akkaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çağdaş ülkelerde yaşam nasılsa Türkiye'de de öyle bir yaşamı ülkemizdeki bütün vatandaşlarımız hak ediyor. Toplumsal bir barışla el birliğiyle sendikalarla sivil toplum örgütleriyle vatandaşlarımızla bir araya gelerek hiçbir ayrımcılık yapmadan toplumu bütünleştirici bir anayasa idealimizdir. Bunu da CHP iktidarında gerçekleştireceğiz. Gerçek demokrasi özgürlüklerini, hukukun üstünlüğünü, fırsat eşitliğini, insan haklarının bütün Türkiye'de yeşerdiği, hakkını arayanların coplanmadığı, polis darbesine maruz kalmadığı, biber gazı yemediği, özgürlüklerin olduğu bir Türkiye'yi hep beraber 7 Haziran'dan sonra yaratmak için biz bu bölgede arkadaşlarımızla beraber seçim akşamına kadar 24 saat çalışacağız. CHP'nin iktidarını hep birlikte bütün Türkiye'de yaşayacağız."

Akkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, bugün bir toplantıda, "CHP'in açıkladığı işsizlik rakamları külliyen yalan" ifadesini kullandığına değinerek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ya hesap bilmiyor ya da onu yanıltıyorlar" dedi.

İstatistik rakamlarına güvenmedikleri TÜİK'in açıklamalarına göre, işsizliğin 3 milyon civarında olduğunu öne süren Akkaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün artık iş bulmaktan umudunu kesmiş insanlarımız var. Onları da koyduğumuzda gerçekte Türkiye'de 6 milyonun üzerinde işsiz olduğunu bugün Mısır'daki sağır sultan bile biliyor. Gerçekten bu kadar süre çalışma bakanlığı yapmış olan bir kişinin rakamlar üzerindeki bu yanlış söylemleri Sosyal Güvenlik Kurumunun da nasıl yönetildiğinin bir göstergesidir. Bugün 6 milyona yakın insan kayıt dışı çalışıyor. Siz Sosyal Güvenlik Kurumunun açıklarını kapatmak için bu kayıt dışını önleme konusunda 13 yılda ne yaptınız ve niye kayıt dışılığı önleyemediniz? Bunlara samimi olarak cevap vermesi lazım ama ne yazık ki yine seçim öncesi vatandaşın kafasını karıştırmak, farklı bir algı yaratmak için emeklilerimizin anasının ak sütü gibi helal olan iki ikramiyeyi veremeyeceğini söylemesi anlaşılır bir şey değildir."

Son Güncelleme: 15.05.2015 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.