12 Eylül 2015 Cumartesi 19:41
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Barışı sağlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bugün Türkiye çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor" dedi.

Bingöl, Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bölgede son günlerde yaşanan olaylara değindi.

"Adeta zulüm, acı ve gözyaşı sanki bölgenin kaderiymiş gibi her gün farklı birtakım uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz" diyen Bingöl, "Gün geçmiyor ki bir özel güvenlik bölgesi ilan edilmesin, gün geçmiyor ki bir yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı uygulanmasın" ifadesini kullandı.

CHP'nin en temel ilkelerinden birinin de yeniden ülkeyi huzura kavuşturmak, bin yıldan uzun süredir birlikte yaşayan tüm yurttaşların kardeşlik duyguları içinde yaşamalarını sağlamak olduğunu belirten Bingöl, şöyle devam etti:

"Barışı sağlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bugün Türkiye çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Türkiye adeta bir şiddet sarmalının içine mahkum edildi. Bunu yapanlar 13 yıldır ülkeyi yönetenlerdir. Her seçim döneminde AKP bir şey sundu. Ama her seferinde yurttaşlarımıza umut vadeden onların ruhunu okşayan ve var olan sorunları çözeceğini vadeden anlayışlarla vatandaşların karşısına çıktılar. 'Çözüm Süreci'ni başlattık ve bu sorunları çözeceğiz' Bunların hepsi sadece ve sadece aldatmacaydı. Seçimleri kazanmak üzere söylenen sözlerdi."

- "Bu ülkenin sigortası CHP'dir"

Türkiye'de birliği, kardeşliği ortadan kaldıracak ve ayrışmayı hızlandıracak uygulamaların bulunduğunu öne süren Bingöl, buna müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, "Bu ülkenin sigortası, barışı, kardeşliği, birliği sağlayan CHP'dir" diye konuştu.

Bingöl, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere çok hızlı şekilde hazırlandıklarına işaret ederek, "Göreceksiniz yeni seçim bildirgemiz de çok ses getirecek. Bu bildirgemizin temelinde barış, barış, barış var" dedi.

Bu seçimlerde bir oyun 24 ayar altın kadar kıymetli olduğuna işaret eden Bingöl, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu seçimde parlamentoda olan hiçbir partinin çok net söylüyorum baraj sorunu yok ve görünmüyor. Ama oyunu ve milletvekili sayısını arttıran CHP'nin çok güçlü olacak. 1 Kasım'da partimiz Türkiye'yi yönetecek olan hükümetin içinde olacak. Ya tek başına iktidar ya da o koalisyonun en büyük partisi olacak. Bizim koltuk sevdamız, bakanlık derdimiz ve kişisel çıkarlar üzerine oturmuş siyaset anlayışımız yok. Biz yeri gelir kırmızı koltuğu da bakanlığı da elimizin tersiyle iteriz. Eğer kişisel ve partimizin çıkarlarını, yurttaşlarımızın ve ülkemizin çıkarlarının önüne çıkarırsak, Allah bize iktidar nasip etmesin. Bizim tek derdimiz Türkiye'de birliği, kardeşliği ve kardeşçe yaşamayı muhafaza ederek, Türkiye'yi yeniden güçlü bir ülke yapmaktır."

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede CHP Bitlis İl Başkanlığına Metin Güzelkaya yeniden seçildi.

Son Güncelleme: 12.09.2015 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.