14 Nisan 2016 Perşembe 17:08
Chp Heyeti Bitlis'te

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Bu ülkenin sınırlarında hepimiz kardeşiz. Barış, huzur ve refah içinde yaşamak istiyoruz." dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Budak ve beraberindeki milletvekilleri, CHP İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Budak, yaptığı açıklamada, Van'dan başlattıkları yolculuk kapsamında dün Hakkari'ye gittiklerini bugün ise Bitlis'te çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Bölgede yaşanan terör olaylarının vatandaşları mağdur ettiğini ifade eden Budak, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda yükselen terör olayları nedeniyle 450 güvenlik görevlisi şehit oldu, yüzlerce vatandaşımız terör olaylarında hayatını kaybetti. Önceki yıllarda hiç terör olmayan ve artık barış ortamının sağlandığı ülkemizde ne oldu da terör bu seviyelere çıktı? Biz bunu yerinde görmek, incelemek, vatandaşlarımızla, asker ve polislerimizle konuşmak üzere bölgede bulunuyoruz. Bundan sonra da sürekli bölgede olacağız. Kendimizi anlatacağımız bir televizyon kanalımız ya da bir mecramız yok. Kendimizi anlatmak için buradayız."

Son seçimlerde Bitlis'te oylarını yüzde 100 arttırdıklarını vurgulayan Budak, halkın kendilerine bir teveccühünün söz konusu olduğunu kaydederek, "Barış çığlıklarını duyuyoruz. Özgürlükler artık yok. 'Batıdakiler evimizden çıkamıyoruz, doğudakiler evlerimize giremiyoruz' diyor. Dün, Yüksekova'ya girmek ve yerinde inceleme yapmak istedik. Ancak 'can güvenliğinizi sağlayamayız' diyen bir devlet var. 'Peki' dedik ve zorlamadık. Bugün de buradayız." diye konuştu.

Budak, önceden de bölge illerine geldiğini ancak bu kez insanların yüzünde büyük kaygı ve korku gördüğünü anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Hiçbir şey yokken neden böyle olduk) sorusu bize sıklıkla soruldu. Bir taraftan 'Başkan olacağım.' diyen birisi var, öbür taraftan da 'öz yönetim ilan edeceğim' diyen bir görüş var. Bu böyle olmaz. Bu ülkenin sınırlarında hepimiz kardeşiz. Barış, huzur ve refah içinde yaşamak istiyoruz. Bundan sonra da aynı çizgimizde devam edeceğiz. Bölge illerinde yaptığımız incelemeleri rapor haline getirerek partimizin Merkez Yürütme Kurulu'na sunacağız."

Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise, Bitlis'ten milletvekili seçilene kadar kendisinin Bitlis'ten sorumlu milletvekili olacağını vurgulayarak, kentin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini dile getirdi.

Daha sonra Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşen CHP heyeti, valilik, belediye ve üniversite ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.

Son Güncelleme: 14.04.2016 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.