26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:03
ÇİFTÇİLERE 'EĞİTİM' GEZİSİ

BİTLİS  - Hizan Kaymakamlığı, "Fıstık Yetiştirme Budama ve Aşılama" Projesi kapsamında çiftçilere, eğitim amaçlı gezi düzenledi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulan "Fıstık Yetiştirme Budama ve Aşılama Projesi" kapsamında Hizan'daki çiftçi ve personeller, uygulamalı eğitim verilmek üzere Gaziantep, Şanlıurfa ve Siirt illerine teknik geziye gönderildi.

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, proje kapsamında yapılan çalışmaların daha iyi yürütülebilmesi için teknik personel ve çiftçilerin Şanlıurfa, Gaziantep ve Siirt illerinde teknik eğitim gezisine gönderdiklerini söyledi. 

Şanlıurfa Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'de (GAPTEM) teorik ve pratik eğitimler verildiğini ifade eden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

 "Gaziantep Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yine teorik ve budama eğitimlerinin yanı sıra uygulamalı eğitimler verildi. Yine Siirt Fıstık Üreticileri Birliği uygulama bahçelerinde çiftçi gezisi ve uygulamalı fıstık yetiştiriciliği eğitimleri ile devam edecek. Bu şekilde ilçemizde yabani formda bulunan buttum ve melengiç ağaçları budanıp aşılanarak üretime kazandırılacak. Ayrıca ilçemizde modern tekniklerle kapama fıstık bahçeleri tesisi edilerek ilçemizde üretimi artırılacaktır. Yeşil altın olarak tabir edilen fıstık üretiminin geliştirilip artırılması ile çiftçinin geliri artırılacak dolayısıyla ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır. Bölgenin ismi terör olayları ile değil fıstık ile anılacak. Bölgenin kaderi fıstık projesi ile değişecek."

Son Güncelleme: 26.08.2015 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.