24 Nisan 2015 Cuma 18:27
Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen avukatın tutuklanması

BİTLİS  - Doğu ve Güneydoğu Baroları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülen avukat Umut Kılıç'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu Baroları Dönem Sözcüsü ve Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, Adli Yargı Hakim ve Savcılık sınavının yazılı aşamasında başarılı olan Afyon Barosu avukatlarından Umut Kılıç'ın 21 Nisan'da Ankara'da sözlü sınava katıldığını söyledi.

Sınavda sarf ettiği cümleler nedeniyle sınavı yapan kurul tarafınca, "Cumhurbaşkanına ve mülakat görevini yapan komisyona hakaret" ettiği gerekçesiyle Kılıç hakkında tutanak tutulduğunu anlatan Gül, şöyle konuştu:

"Tutanağa ve yaşanan duruma istinaden olay yargıya intikal etmiştir. Meslektaşımız Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğince gerek ulusal kanunlara gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olacak şekilde tutuklanmıştır."

Bu durum karşısında ölçülülük kavramının ve diğer kanun maddelerinin açıkça ihlal edildiği ve uygulanmadığını iddia eden Gül, yüz yıllardır var olan avukatlık mesleğinin yargının kurucu unsurlarından olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen avukatın tutuklanması

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen avukatın tutuklanması

Son Güncelleme: 24.04.2015 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.