13 Kasım 2015 Cuma 15:41
DAP,TÜSSİDE Tatvan Sanayi Odası Başkanlığını ziyeret etti

 

Bölgeye has ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve endüstriyel ürünlere dönüştürülmesine ilişkin yapılan gezi kapsamında, TÜSSİDE araştırma görevlileri Bilal Ürüm ve Batuhan Demir ile DAP idaresi uzmanları Muhammed Ünaldı ve Ayhan Sirke, Tatvan TSO'yu ziyaret etti.

Bölgeye has ürünlere ilişkin karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, 2 milyon ceviz fidanı ekimi, ceviz, arıcılık, balcılık, domates, patatesin, turizm, ponza ve perlit yatırımlarının ön plana çıkarılması noktasında görüşmeler yapıldı.

Toplantıda konuşan Tatvan TSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan, DAP'a bağlı 14 il içinde Bitlis'in en dezavantajlı konumda olduğunu söyledi.

DAP'ın kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmasıyla bunları avantaja çevirmesi gerektiğini ifade eden Bakırhan, "Daha önce Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi ile turizm alanında İran'da var olan potansiyeli değerlendirmek için çalışma yaptık. Fakat malum nedenlerden dolayı sınır kapılarının kapanmasıyla bu çalışmamız sekteye uğradı. Devam eden bu çalışmamızın meyvesi önümüzdeki yıl alınabilir" diye konuştu.

Tatvan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin ise, bölgenin hammadde konusunda çok zengin olduğunu ancak bu zenginliğin kullanılamadığını bildirdi.

Özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarının yeterince yatırım yapmadığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"İşsizlik oranı oldukça fazla. İlimizin bu makus talihini değiştirmek için Tatvan TSO olarak sürekli adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Bölgelere gübre, tohum, fidan ve sulama destekleri sağlanarak, çiftçilerin desteklenmesi lazım. Artık bölge insanımızın da adımlar atması gerekir. Çiftçilerimiz kurmuş oldukları kooperatifleri daha aktif biçimde kullanmalıdır. İl ve ilçe tarım müdürlüklerinin koridorlarını aşındırmalıdır. Ayrıca Tatvan TSO ile bağlantı halinde olup, devletin verdiği teşvik, hibe ve yardımlardan haberdar olmalıdır."

Son Güncelleme: 13.11.2015 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.