13 Mayıs 2016 Cuma 10:23
Durer, Tarihi 'Doşeman Geçidi' Koruma Altına Alınmalı

 Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, tarihi "Doşeman Geçidi"nin koruma altına alınması gerektiğini belirtti.

Beşminare Mahallesi yakınında bulunan "doşeman geçidi"nin keşfedilmesi gerektiğini ifade eden Durer, tarihi İpek Yolunun kalıntılarını ciddi manada muhafaza eden, İpek Yolunun tarihteki çok önemli geçitlerinden biri olan Doşeman Geçidi'nin koruma altına alınması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar geçitte herhangi bir araştırma yapılmadığını anlatan Durer, "Şu an ciddi manada tahrip edilmesini de üzüntüyle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Yaklaşık bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğu bilinen tarihi ipek yolunda neredeyse kaybolmaya yüz tutmuş olan, tarihi Doşeman geçidi bir an önce koruma altına alınıp, bilim insanlarının araştırmalarını yapmaları için istifadelerine sunulmalıdır." dedi.

Durer, araştırma yapmak isteyen tüm bilim insanlarına düşünce akademisi olarak destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Durer, Tarihi

Durer, Tarihi

Durer, Tarihi

Durer, Tarihi

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.