09 Mart 2016 Çarşamba 12:13
Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

Eğitim Bir-Sen Bitlis Şubesi, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında program düzenledi.

Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Eğitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, ellerinden geldiğince toplumsal hayatta kadınları ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

"Kadınların yanımızdaki değeri çok farklı" diyen Durak, şöyle konuştu:

"Bazı oluşumlar için teşkilatların olması gerekiyor. Milletleri ve toplumları yönlendiren asıl kahramanlar siz kadınlarsınız. Erkekler olarak önde görülsek de asıl kahramanlar sizlersiniz. Annemiz, arkadaşımız ve eşimiz olarak sizler varsınız. Kadının olmadığı hiçbir davada, sonuca ve başarıya ulaşamaz. Kadının olmadığı hiçbir ev huzurlu olamaz. Zor zamanlarımızda kadınlarımız her zaman yanımızda. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise kadınları dert ortağı dava arkadaşı ve toplumun yükünü çeken bireyler olarak gördüğünü belirtti.

Korkmaz, "Toplum olarak maalesef kadınlara karşı görevimizi ifa edemiyoruz. 2015 yılında 413 kadın şiddette maruz kalarak hayatını kaybetmiştir. Bütün erkekler adına şiddete maruz kalan ve şiddet sonucu hayatını kaybeden bütün kadınlardan özür diliyorum. Toplumda sizlerin rolü çok büyüktür. Yaratılış itibariyle kadınlar çok nazik, zarif ve naif insanlardır" diye konuştu.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görev yapan Kazakistanlı Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Program, kadınlara karanfil dağıtılmasıyla son buldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Son Güncelleme: 07.09.2016 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.