27 Kasım 2015 Cuma 09:42
Ekmekten çıkan plastik madde boğazına takıldı

Ahlat'ın Ovakışla Beldesinde ekmek yerken, ekmeğin içinde bulunan 2 santimetre uzunluğundaki plastik maddeyi yutan Sokrucu, maddenin boğazına takılmasıyla yutkunmakta zorlandı.

Yakınları tarafından Ahlat Devlet Hastanesine kaldırılan Sokrucu, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Sokrucu, yapılan başarılı operasyonla boğazına takılan maddeden kurtuldu.

Hastanın boğaz ağrısı, nefes darlığı, yutkunma güçlüğü ve şiddetli acı şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdül Rıdvan Kulu, hastaya gerekli tetkikleri yaptıklarında yemek borusu girişinde bir yabancı cisim gördüklerini söyledi.

Hastayı endoskopi ünitesine alarak yemek borusu girişindeki maddeyi aldıklarını kaydeden Kulu, "Yaklaşık 2,5 santimetre uzunluğunda, 3-4 milimetre genişliğinde beyaz renkli bir materyal gördük. Bu materyali çeşitli aletleri kullanarak yemek borusundan çıkartmayı başardık. Yemek borusunda ciddi anlamda kanama ve tahriş mevcuttu. Olası bir komplikasyonu erken görebilmek açısından hastamızı şuanda serviste takip altında tutuyoruz. Cisim çıkarıldığı için rahat nefes alan hastamız artık yemek yiyebilmekte ve şikayetleri yavaş yavaş gerilemektedir" diye konuştu.

Elleriyle işaret ederek çevresindekilere durumunu anlatmaya çalıştığını söyleyen Sokrucu ise Ovakışla'da bir kadının boğazına katılan plastiği parmağıyla çıkarmaya çalıştığını ve bunun üzerine durumunun daha da kötüye gittiğini anlattı.

Sokrucu, "Acılara artık dayanamaz oldum. Ardından Tatvan Devlet Hastanesine getirildim. Burada kontroller yapıldı ve yediğim ekmekten çıkan plastik parçasını boğazımdan çıkardılar. Şuan halen ağrım var. Ama durumum biraz daha iyi. Rahat nefes alabiliyorum ve yavaş yavaş yutkunabiliyorum. Allah doktorlardan ve hastane çalışanlarından razı olsun" dedi.

Son Güncelleme: 27.11.2015 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.