25 Ekim 2015 Pazar 15:33
Erzurum'da Kuyumcu soygunu

Erzurum'da bir kuyumcunun, iş çıkışı evine giderken yüzüne biber gazı sıkılarak kaçırılması, sonra da bıçak tehdidiyle iş yeri açtırılıp 210 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 60 bin lira nakit paranın gasbedilmesine ilişkin 15 zanlı, gözaltına alındı.

Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtinde kuyumculuk yapan İbrahim Abay'ın, akşam saatlerinde evine giderken yüzüne biber gazı sıkılarak kaçırılması ve sonrasında bıçak tehdidiyle iş yeri açtırılarak ziynet eşyası ve parasının gasbedilmesi olayını araştıran polis ekipleri, olayın zanlılarına ulaştı. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayın hemen ardından yürüttüğü teknik ve fiziki takip çalışması sonucu, şüpheli olarak belirlenen 4 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyonlarda gasp olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla E.Ş, F.Ş, R.Ş. ve B.P. gözaltına alındı. 

Zanlıların ifadelerinde, olayı gerçekleştirmek için yaklaşık 4 ay plan yaptıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. 

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis, kuyumcudan gasbedilen 60 bin lira nakit paranın 12 bin lirasıyla otomobil satın alındığını, ziynet eşyalarının ise farklı kişilerin evlerinde saklandığını tespit etti. 

Elde edilen bilgilerle belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis, zanlılara yardım ettikleri iddiasıyla 11 kişiyi daha gözaltına alındı. 

- Gasbedilen altınlar kadayıf dolmasından çıktı  

Evlerde yapılan aramalarda, 5 bin lira nakit para ile bozdurmak için İstanbul'a götürülmek üzere Erzurum'un meşhur tatlısı kadayıf dolması ile peynir bidonları ve pekmez kutuları içine gizlenmiş 1 kilo 700 gram ziynet eşyası bulundu. 

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda, şüphelilerin olayın ardından satın aldıkları otomobille farklı illere ve Gürcistan'a giderek gezdikleri, gasbettikleri 60 bin liranın büyük bölümünü de bu şekilde harcadıkları belirlendi. 

Gözaltındaki zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

- Olay

Yakutiye ilçesi Taşmağazalar semtinde kuyumculuk yapan İbrahim Abay, 2 Ekim'de iş yerinden çıkıp evine gittiği sırada yüzüne biber gazı sıkılıp elleri kelepçelendikten sonra bir aracın bagajına konularak kaçırılmış, anahtarını aldıkları kuyumcuyu soymak isteyen şüpheliler, alarm nedeniyle bunda başarılı olamayınca Abay'ı yeniden iş yerine götürerek bıçak tehdidiyle alarmı devre dışı bıraktırmış ve içerideki 60 bin lira nakit para ile 210 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçmıştı. 

Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu da 6 Ekim'deki Erzurum programı sırasında bu iş yerini ziyaret etmiş, kuyumcu Abay'a faillerin en kısa süre içinde yakalanacağı sözünü vermişti.

Son Güncelleme: 25.10.2015 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.