28 Aralık 2015 Pazartesi 20:00
Genel Başkan Yardımcısı Demiröz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'in kültürel ve tarihi zenginliğiyle ülkede parmakla gösterilen kadim şehirlerin başında geldiğini belirtti.

Demiröz, İzmir'de 25-28 Aralık'ta ikincisi düzenlenen "Bitlis Tanıtım Günleri"ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis'in, Türk, Kürt, Arap ve Çerkez'i, birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışıyla içerisinde barındırdığını vurguladı.

Bitlis Tanıtım Günleri'ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Demiröz, etkinliğin her aşamasına katkı sunduklarını bildirdirdi.

Demiröz, Bitlis'in, kültürel ve tarihi zenginliğiyle ülkemizde parmakla gösterilen kadim şehirlerin başında geldiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de hemşehrilerimin bu güzel dayanışması, geçmişte olduğu gibi kardeşlik ruhundan hiçbir şey kaybetmediğinin göstergesidir. Bu bizim için en önemli değerdir. Şu ana kadar on binlerce insanın etkinliğimizi ziyaret ettiğini ve müthiş bir izdihamın meydana geldiğini görüyoruz. Bu da faaliyetleri yapmamızda ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gösteriyor. Yüz binlerce Bitlisli, yaptığı ziyaretlerle bir nebze de olsa memleket özlemini giderme imkanına kavuştu."

Demiröz, halkın talep etmesiyle etkinliğin Bitlislilerin yoğun yaşadığı yerlerde devam edeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İlimiz tarihi, kültürel ve coğrafi güzellikleriyle çok zengin bir birikime sahip. Bitlis, inanç turizmi ile Nemrut Krater Gölü, ihtişamlı Süphan Dağı, Selçuklu'dan kalan eserler, ilimizde yetişmiş dünya çapında ilim, fikir ve gönül insanlarının bıraktığı derin izlerle, farklı ve ayrıcalıklı yerini daima muhafaza etmiştir. Bu zenginlikleri dış dünyaya tanıtabilmek için tüm gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Yaptığımız etkinliklerle bu imkanı yakalama fırsatı buluyoruz."

Son Güncelleme: 28.12.2015 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.