02 Aralık 2015 Çarşamba 15:33
Gönüllü öğretmenler, kız çocuklarını okula kazandırıyor projesi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çoğu gönüllü kadın öğretmenlerden oluşturulan "Kız Çocuklarını Okula Kazandırma Komisyonu" üyeleri, köy ve mezraları gezerek, çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen kız çocuklarını belirliyor. 

Öğretmenler, kimisi okula hiç başlamayan, kimisi de eğitimine devam edemeyen kız çocuklarının ailelerini iknaya çalışıyor.

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, yatılı bölge okullarında gönüllü öğretmenlerle kurulan komisyonlar sayesinde, köylerde, eğitim alamayan kız çocuklarını okula kazandırma çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde üç ayrı komisyon kurulduğunu ifade eden Bölükbaşı, şu ana kadar 40 kız öğrencinin, ailelerinin ikna edilmesiyle okula kazandırıldığını bildirdi.

Bölükbaşı, ayrıca müdürlük bünyesinde kurulan üç komisyonla, ilçedeki tüm köy okullarının gezilerek, eğitim öğretim kalitesinin artırılması ve öğrencilerin okula devamının sağlanmasının amaçlandığını kaydetti.

- "Ailelerle birebir görüşme imkanı buluyoruz"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan ise gönüllü öğretmenlerin çocukların okullaşması için yoğun çaba gösterdiğini vurguladı.

Hizan'ın 73 köy ve 200 mezrası bulunduğunu anlatan İnan, tüm bu yerlere gidilmeye çalışıldığını belirtti.

Komisyondaki gönüllü öğretmenlerin aileleri ikna çabasının meyvelerini verdiğini anlatan İnan, şöyle konuştu:

"İlçe genelinde devamsız öğrencilerin okula kazandırılması noktasında çok yoğun çalışma sergiliyoruz. Öğrencilerimizi eğitime kazandırmaya yönelik kurduğumuz komisyonla, öğrencilerimizin aileleriyle birebir görüşme imkanı buluyoruz ve onları ikna ederek kızların okula devamlılıklarını sağlıyoruz. Okula kazandırdığımız öğrenciler, otel konforundaki kız yatılı bölge okulumuzda eğitimlerini sürdürüyor."

Öğretmen Serap Köse ise komisyonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Fırsat buldukça köyleri gezdiklerini dile getiren Köse, "Çocuklar ağlıyor, okuldan korkuyordu. Bazılarını da velileri göndermiyordu. Çocuklara sevgiyle yanaştık. Okulumuzda okuyan kız öğrencileri yanımızda götürdük. Burada yaşayan öğrencilerin bizimle gelmeleri çok etkili oldu" dedi.

Son Güncelleme: 02.12.2015 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.