22 Nisan 2015 Çarşamba 19:53
Güroymaklı öğrencilerin proje başarısı

BİTLİS  - İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Bu Direksiyon Hayata Yön Veriyor" adlı proje, TÜBİTAK'ın düzenlediği "46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda bölge birincisi seçildi.

Fizik alanında hazırladığı projeyle bölge birinciliğini elde eden İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 25-29 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak final yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Okulun öğretmeni Oğuzhan Sarıdöl ve öğrencisi Sümeyye Ünal tarafından uygulamalı fizik dalında hazırlanan proje, kaza anında sürücülerin ölüm ve yaralanmalarını en aza indirmek için arabaların direksiyon sistemine yay takılarak, direksiyona esneklik kazandırılması için tasarlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Sabaz ve şube müdürü Serdar Ergün, okul müdürü Asef İşbiter ve proje ekibini makamında kabul eden Kaymakam Çağlayan Kaya, elde ettikleri başarıdan dolayı proje ekibini ödüllendirdi.

Kaya, projede emeği geçenleri de tebrik ederek, Ankara'daki final yarışmasında iyi bir derece beklediklerini söyledi.

Güroymaklı öğrencilerin proje başarısı

Son Güncelleme: 22.04.2015 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.