25 Şubat 2016 Perşembe 17:13
Güroymak'ta Alternatif Tarım Ürünleri Toplantısı Yapıldı

Güroymak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alternatif tarım ürünleri konulu toplantı düzenlendi.

Güroymak Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Güroymak ilçesinde var olan tekdüze tarımsal yetiştiriciliğin önüne geçilerek daha fazla ürün çeşitliliği kazandırılmasını amaçlayan toplantının ilçede tarımın gelişmesi bakımından büyük önem arz ettiği görülmüştür.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan İlçe Müdürü Sedat Özgül, “Muş Ovasının başlangıç noktasında yer alan ilçemizde hayvan yetiştiriciliği yoğun olarak yapıldığından çiftçilerimizin büyük bir kısmı Yem Bitkileri yetiştiriciliği yapmaktadır. Tarımsal üretimde kullanılan arazi varlığının fazlasıyla olduğu ilçemizde yer alan verimli topraklarımızda tarımsal çeşitliliğin arttırılması ve tarımla geçimini sağlayan ailelerin ekonomik anlamda refah düzeyinin daha üst noktalarına getirilmesini amaçladığımızdan böyle bir arayış içerisinde olduğumuzu söylemeliyim. Yaptığımız bu toplantılarla tekdüze yetiştiriciliğin önüne geçilerek arazilerimizde tarımsal çeşitlilik oluşturularak daha etkin kullanılmasını sağlayacağız ve çiftçilerimizin aile ekonomisine can vereceğiz.” dedi. Toplantıya Manda Birliği üyeleri, Damızlık Birliği başkanı ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Güroymak'ta Alternatif Tarım Ürünleri Toplantısı Yapıldı

Güroymak'ta Alternatif Tarım Ürünleri Toplantısı Yapıldı

Güroymak'ta Alternatif Tarım Ürünleri Toplantısı Yapıldı

Son Güncelleme: 25.02.2016 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.