20 Mayıs 2015 Çarşamba 19:39
Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası

BİTLİS  - Tatvan Folklor Araştırma Spor Kulübü Derneği (TAFAD) halk oyunları ekibi, Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Bitlis'i temsil edecek.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından 28 Şubat 2015'te Bitlis'te düzenlenen "Kulüplerarası İl Yarışması" ve 10-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Ahlat'ta düzenlenen "Kulüplerarası Grup Yarışması"nda derece yapan TAFAD halk oyunları ekibi, 22-24 Mayıs tarihlerinde Erzurum'da yapılacak Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Halk oyunları ekibini makamında kabul eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, takımı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Türkiye Şampiyonası'nda da aynı başarının sağlanacağına inandığını belirten Erkan, "Gençlerimize destek oldukça ve önlerini açtıkça her alanda üstün başarılar sağladıklarını görüyoruz. Başarılarından dolayı gençlerimizi tebrik ederken, başarılarının devamını da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tatvan Folklor Araştırma Spor Kulübü Derneği Başkanı Maşallah Sönmez ise geleneksel düzenlemesiz dal kategorisinde yapılacak yarışmalara, Ankara, Antalya, Bayburt, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kütahya, Malatya, Muğla, Rize, Sivas, Tekirdağ ve Trabzon illerinden toplam 18 ekibin katılacağını belirterek, bu yarışmada Bitlis ve Tatvan'ı en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası

Son Güncelleme: 20.05.2015 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.