19 Nisan 2015 Pazar 17:55
Hizan'da 250 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Hizan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "2.Bahar ve Çocuk Şenliği" kapsamında 250 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Hizan Devlet Hastanesindeki programda, uzman doktorlar nezaretinde sünnet edilen çocuklar, kıyafetleri ve sünnet esnasında yaşadıkları korkuyla renkli görüntüler oluşturdu.

Şenlikler kapsamında yetim, öksüz ve maddi durumu iyi olmayan 250 çocuk, ücretsiz olarak sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşadı.

Kaymakam Sedat İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, sünnet etkinliğinde 200 çocuğu sünnet ettirmeyi planladıklarını belirterek, "Ancak yoğun talep üzerine sünnet edilen çocuk sayısı 250'yi geçti" dedi.

Hiçbir aileyi geri çevirmediklerini anlatan İnci, şöyle konuştu:

"Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenlik kapsamında çocukları sünnet ettirdik. Sünnet olan çocuklarımız dün ilçede gönüllerince eğlendiler. Tatvan'dan getirdiğimiz nostaljik trenle gezerek oyun parklarında oynadılar. Sonra onlara giydirdiğimiz sünnet elbiseleriyle bugün de sünnetlerini yaptırdık. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Bitlis Devlet Hastanesi başhekiminin desteğiyle ilçemize getirilen uzman doktorlar eşliğinde çocuklar sünnet edildi."

Son Güncelleme: 19.04.2015 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.