26 Mart 2015 Perşembe 10:25
Hizan'da 3 yıl av yapılması yasaklandı

BİTLİS (AA) - Hizan Kaymakamı Sedat İnci, avcıların bilinçsiz avlanmaları nedeniyle, ilçede 3 yıl boyunca av yapılmasının yasaklandığını söyledi.

Hizan Kaymakamlığı'nca, köy muhtarları ve korucular, "av mevzuatı ve avcılık faaliyetleri" hakkında bilgilendirildi.

Hizan Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, muhtarlara ve koruculara, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hakkında bilgi verildi.

Toplantıda, 2014-2015 yılında alınan Merkez Av Komisyonu Kararları, Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce katılımcılara aktarıldı. 

Toplantıda konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, ilçe dışından gelen avcıların bilinçsiz avlanmaları nedeniyle dışarıdan gelen avcıların 3 yıl boyunca ilçede av yapmasının yasaklandığını söyledi.

Kara Avcılığı Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yaban hayatı korumak için gereken tüm tedbirlerin alınacağını aktaran İnci, şunları kaydetti:  

"Yaban hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik, sadece ülkemizin değil bütün dünyanın ortak bir mirasıdır. Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması, devletimizin üzerinde durduğu konuların başında gelmektedir. Son dönemlerde yapılan bilinçsiz avlanma nedeniyle bölgemizdeki yaban hayatı neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bilinçsiz avlanma nedeniyle ilçede yaban hayatı bitme noktasına gelmiştir. Bu ne yazık ki bizim adımıza acı bir tablodur. Bu amaçla yaban hayatın korunması adına düzenleyeceğimiz eğitim ve bilinçlendirme seminerleri devam edecek."

Kaçak ve usulsüz avlanan avcılara yönelik koruma ve kontrol çalışmalarının gece gündüz devam edeceğini belirten İnci, yaban hayatının korunması ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında avcılara da büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

İnci, "Avcılarımızın, yaban hayatın sürdürülebilirliği adına avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranmaları gerekir. Bizler de bu anlamda kaçak avcılık yapan ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na aykırı olarak hareket eden tüm avcılar hakkında gerekli idari işlemleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü adına sunum yapan Sait Çeker de Hizan'daki doğal güzelliklerin korunması için herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Hizan Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hakan Ateş'in derneğin kuruluş amacını anlattı. 

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

 

hizanda-3-yil-av-yapilmasi-yasaklandi.jpghizanda-3-yil-av-yapilmasi-yasaklandi-001.jpghizanda-3-yil-av-yapilmasi-yasaklandi-002.jpg

Son Güncelleme: 26.03.2015 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.