11 Haziran 2015 Perşembe 12:38
Hizan'da 'Çilek Yetiştiriciliği' Projesi

BİTLİS - Hizan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Çilek Yetiştiriciliği" Projesi kapsamında ilçede maddi durumu yetersiz 3 çiftçiye çilek bahçesi kurdu.

Hizan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı projeyle 3 çiftçi, birer dekarlık alanda organik çilek üretmeye başlayacak. 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Danacı, yaptığı açıklamada, maddi gücü yetersiz çiftçilerin az bir alandan yüksek verim alması, yüksek verimli çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve üreticilerin ekonomik seviyelerinin yükseltilmesini amaçladıklarını söyledi.

Hizan'da çilek yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla tüm gayretleriyle çalışacaklarını ifade eden Danacı, şöyle konuştu:

"Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneyinde yer alan Hizan, sebzecilik için iklim ve toprak şartları açısından önemli potansiyele sahiptir. Bu nedenle halkın geçim kaynağı tarım olarak ilk sırada yer almaktadır. Eğer çilek yetiştiriciliği yaygınlaşırsa çilek üretiminde büyük bir artış olacağı gibi ilçe ekonomisine katkısı büyük olacaktır. İklim şartları elverişli ve toprağı verimli olan Gayda yöresinde çilek yetiştiriciliği yapılabilir."

Gayda köyünde yaşayan Çiftçi Alaattin Yaygaç ise geçim kaynağının tarım olduğunu belirterek sunulan teknik ve personel desteğiyle çilek bahçelerinin kurulduğunu ifade etti.

Yaygaç, "Çilek yetiştirme konusunda bize teknik bilgi verdiler. Çok iyi verim alacağımıza inanıyoruz. Bahçenin ilaçlanması ve bakımının yapılmasını da öğrendik. Desteğinden dolayı Hizan Kaymakamı Sedat İnci ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Danacı'ya teşekkür ederim" dedi.

Hizan'da

Hizan'da

Hizan'da

Hizan'da

Son Güncelleme: 11.06.2015 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.