23 Mayıs 2016 Pazartesi 13:28
Hizan'da Ezanı Güzel Okuma Eğitimi

Hizan İlçe Müftülüğünce din görevlilerine "Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim" kursu verildi.

İlçe Müftüsü Tahir Erçin, halkın dini hayatına rehberlik eden din görevlilerinin musiki kabiliyetlerini geliştirerek ezan, kamet ve sela okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmek, nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak için talimatlara göre, "Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim" kursu düzenlediklerini söyledi.

Erçin, şöyle konuştu:

"Ezan, kamet ve salanın, güzel ve cami musikisi formlarına uygun olarak okunmasının önemli bir ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz. Sevgili Peygamberimiz de ezanın güzel ses ve nağmelerle süslenerek okunmasını tavsiye etmiştir. Sesinin güzelliği sebebiyle ezanı Bilal-i Habeşi'ye okutmuştur. Bu sebeple müftülük olarak personelimizin ezan ve selayı daha güzel okuyabilmesi, bilgi ve becerilerinin arttırılması için bu programı düzenledik. Program dahilinde kurslara devam edeceğiz."

Hizan'da Ezanı Güzel Okuma Eğitimi

Hizan'da Ezanı Güzel Okuma Eğitimi

Son Güncelleme: 23.05.2016 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.