05 Mart 2016 Cumartesi 03:13
Hizan'da Filografi Kursuna Yoğun İlgi

 Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, ilçedeki kadın ve genç kızlara yönelik filografi kursu açtı.

Hizan Kadın Destek Toplum ve Kültür Merkezi'nde (HADEM) ilk defa açılan kurs, kadınlardan ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Özdemir, ilçede ilk defa filografi kursu açtıklarını belirterek, "Kadınlar hafta sonu açtığımız kurslarla hem vakitlerini değerlendiriyor hem de el becerilerini geliştiriyor. Burada sanat öğreniyorlar. Bu kursumuzda kadın ve genç kızlardan yoğun ilgi görüyor. 2 ay sürecek olan kurs sonunda kursiyerlere sertifika vereceğiz" dedi.

Kurs öğreticisi Deniz Sarı ise filografinin, ahşap bir zemin üzerine çakılan çiviler arasından teller geçirilerek, belli örgü teknikleri ve çeşitli desenlerin kullanılmasıyla meydana gelen bir sanat olduğunu bildirdi.

Sarı, "Ortadoğu sanatı olan filografi, batı ülkelerinde de yapılmaktadır. Ülkemizde pek tanınmayan bu sanat, zorluğu ve sabır gerektirmesi nedeniyle az uygulanmaktadır" diye konuştu.

Hizan'da Filografi Kursuna Yoğun İlgi

Hizan'da Filografi Kursuna Yoğun İlgi

Hizan'da Filografi Kursuna Yoğun İlgi

Hizan'da Filografi Kursuna Yoğun İlgi

Son Güncelleme: 05.03.2016 21:53
Anahtar Kelimeler:
HizanKursKadınlarFilografi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.