08 Mart 2016 Salı 16:58
Hizan'da Hadem Açılışı

 Hizan ilçesinde yapımı tamamlanan Hizan Aile Destek Merkezi'nin (HADEM) açılışı yapıldı.

Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yapılan HADEM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, ilçedeki kadınlara hediye edildi.

Açılışta konuşan Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, kadınların sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanlarda güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

İlçenin 36 bin 663 nüfusa sahip olduğunu kaydeden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Bu nüfusun yüzde 49.53'ünü kadınlar oluşturmaktadır. Nüfus oranı açısından Bitlis'in en yüksek kadın nüfusuna sahip ilçeyiz. İlçemizde kadınların sosyal olarak yararlandığı mekanlar bulunmamakta ve kadınlara yönelik sosyal hizmetlerin sayısı yok denecek kadar az. Bu nedenle böyle bir proje hazırlayıp sunduk. Bu binamızda sosyal ve beceri kursları yapılacak. Burada üretilen ürünler yıl sonunda sergilenecek. Bu projeyi bitirdik ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, ilçemizdeki kadınlara hediye ediyoruz."

Kadınların merkezin açılış kurdelesini kesmesinin ardından Bölükbaşı, kurum amirleriyle binayı gezdi.

Son Güncelleme: 09.03.2016 17:25
Anahtar Kelimeler:
BitlisHizanAçılış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.