11 Temmuz 2015 Cumartesi 14:18
Hizan'da 'Kardeşlik Sofrası' iftar programı

 - Hizan Kaymakamlığı "Kardeşlik Sofrası" sloganıyla ikinci kez iftar programı düzenledi. 

Hizan Kaymakamlığı ve hayırsever iş adamı Zeki Peker, Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde ilçedeki bin kişiye iftar yemeği verdi.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği iftar etkinliğinde, birlik beraberlik mesajları verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahilerin okunmasıyla başlayan iftar programında, İlçe Müftüsü Tahir Erçin'in okuduğu dua ile davetliler iftar açtı.

Ardından konuşan Kaymakam Sedat İnci, ramazan ayının tüm insanlığa bolluk ve bereket getiren, kardeşlik, birlik, beraberlik, paylaşmak gibi duyguları tekrardan yaşatan kutlu bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Kardeşlik sofrasının Hizan'da yaşayan bütün paydaşların, kardeşliğine, birliğine ve beraberliğine vesile olmasını temenni eden İnci, şöyle konuştu:

"Davetimize icabet edip bu ortamı şereflendirdiğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Toplumun tüm paydaşların bir araya geldiği bu kutlu zaman dilimi olan ramazan ayının manevi ikliminden, manevi atmosferinden daha fazla istifade edebilme adına geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 'Kardeşlik Sofrası' iftar programının bu yıl ikincisini düzenledik. 2 yıldır şerefle görev yaptığımız Şehri Bediüzzaman'da, Başta Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri olmak üzere Gavs-ı Hizan Hazretleri gibi onlarca büyük islam alimine ev sahipliği yapmış ve bütün islam alemine armağan etmiştir. Bayramdan sonra yeni görev yerim olan Ağrı Vali Yardımcılığında görevime başlayacağım. Ne kadar da ilçeden ayrılmış olsak da Ağrı'da her zaman gönlü ve kapısı sonuna kadar açık bir kardeşinizin olduğunu bilmenizi istiyorum. Hakkınızı helal edin." 

Ramazan ayının barış ve kardeşlik ayı olduğuna dikkat çeken Peker ise, böylesi kutsal aylarda toplum olarak aradaki dayanışma bağının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hizan'da

Hizan'da

Hizan'da

Hizan'da

Son Güncelleme: 11.07.2015 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.