05 Mart 2016 Cumartesi 12:58
Hizan'da 'Kitapsayar Programı' Toplantısı

Hizan ilçesinde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan "Kitapsayar Programı" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, öğrencilerin kitap okuması için çaba sarf edeceğini nı ifade etti.

Bu projeyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracaklarını ifade eden Bölükbaşı, projeyle çocukların kitapların içindeki kırıntıları anlayacak seviyeye geleceğini ifade etti.

Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Programın genel mantığı, sınıf seviyesi ve öğrencilerin okuyabileceği kitap adedine göre kitapların belirlenip, okullara dağıtılması, dağıtıldıktan sonra da öğrencilerin bunları okumasını sağlamaktır. Kitabını okuyan öğrenci, öğretmeni tarafından sistem üzerinde sınav olacak. Başarılı öğrenciler ödüllendirilecek. Maalesef toplum olarak kitap okumama hastalığımız var ve bunu halla aşmış değiliz. Bunu aşmak için bir şeyler yapmak lazım. Öğrencileri ödüllerle motive ederek, okuma sistemi oluşturacağız. Okullarımıza kitaplarımız dağıtıldı. Kitapları öğrencilere vererek 7 Mart'tan itibaren okuma yarışmalarına başlayalım. Yarışma sonunda yapacağımız törenle dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz."

Toplantıda sistemin işleyişi hakkında öğretmenlere bilgi verildi.

Hizan'da

Hizan'da

Hizan'da

Son Güncelleme: 05.03.2016 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.