11 Kasım 2016 Cuma 17:56
Hizan'da Muhtarlara 'İçme Suyu Dezenfekte' Semineri

  Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Hizan'daki muhtarlara yönelik "İçme suyu dezenfekte" semineri düzenlendi.

Aile Sağlık Merkezi Hekimi Nebi Acar, Hizan Öğretmenevi salonunda düzenlenen seminerde, köylerde içme suyu depolarının nasıl olması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Canlıların ihtiyacı olan suyun gerekli önlemler alınmazsa hastalık etkeni olabileceğini vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"İnsan sağlığının korunması için tüketilen suyun belirli özelliklerde olması gerekiyor. Aksi takdirde su ile bulaşan tifo, dizanteri, kolera, A ve E tipi sarılık gibi hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Suyla bulaşan hastalıklarla etkin mücadelenin en önemli yollarından biri, toplum tarafından kullanılan içme ve kullanma suyunun yeterli ve sağlıklı olmasıdır. İçme ve kullanma sularının yeterli ve sürekli dezenfeksiyonu ile suyla bulaşan hastalıklar büyük ölçüde önlenebilir. Suların dezenfeksiyonu amacıyla en fazla kullanılan dezenfektan klordur."

Hizan'da Muhtarlara

Hizan'da Muhtarlara

Son Güncelleme: 11.11.2016 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.