05 Nisan 2015 Pazar 19:55
Hizan'da tek yön uygulaması trafiği rahatlattı

BİTLİS  - Hizan Trafik Komisyonunca alınan tek yön uygulaması kararı, ilçe esnafını ve sürücüleri memnun etti.

Hizan'da yaşanan trafik problemlerini çözmek amacıyla alınan karar, ilçede özellikle trafik ışıkları ile çarşı meydanı arasında yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu giderdi.

Hizan'da 10 yıldır esnaflık yapan Önder Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek yön uygulamasıyla ilçede trafiğin rahatladığını belirtti.

Hizan'da trafik probleminin kangren haline dönüştüğünü ve bundan dolayı esnaf ve vatandaşın büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"İlçenin 3 ayrı noktasında iş yerim var. Tek yön uygulamasına geçilmeden önce araçlar gelip iş yerlerimizin önüne araçlarını akşama kadar park ediyorlardı. İş yerlerimizin önünü işgal ediyorlardı. Biz de bundan rahatsız oluyorduk. Tek yön uygulanmasına geçildiğinden beri, iş yerlerimizin önüne araç park edilmiyor ve işlerimiz arttı. Hizan esnafı olarak karardan çok memnunuz."

22. Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifine bağlı Hizan-Tatvan yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri ise tek yön uygulamasından çok memnun kaldıklarını ifade ederek, Hizan Kaymakamı Sedat İnci ve Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğur'a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 05.04.2015 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.