21 Ocak 2016 Perşembe 16:06
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organik tarım semineri düzenledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Tatvan İstasyon Okullarında verilen seminerlerde, öğrenciler organik tarım konusunda bilinçlendirilirken,öğrencilere üzerinde organik tarım amblemleri olan kalem ve kalemlikler hediye edildi. 

Eğitimde öğrencilere organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerinde etkilerine yönelik bilgiler verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vahap Şimşek, yaptığı açıklamada, hedeflerinin organik tarımı tanıtmak ve yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Müdürlük olarak hedef kitlesinin sadece çiftçiler olmadığını ve öğrencileri bu yaşlarda bilinçlendirmenin büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Özellikle gıda alışverişlerinde öğrencilerimizin organik ürünü tanımaları ve tüketiminde öncelik verilmeli. Aile büyüklerinden organik ürün talep etmeleri, gelecekleri açısından büyük önem taşımaktadır. Kullanılan kimyasalların tarımsal ürünlerle insan bünyesinde kalıcı olabilecek hastalıklara yol açabiliyor. Öğrencileri bu seminerlerle bilinçlendiriyoruz."

Seminere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Bayram Baran, şube müdürleri ve ziraat mühendisleri de katıldı.

Son Güncelleme: 21.01.2016 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.