12 Nisan 2016 Salı 13:38
Kedinin Yavruları Sezaryen İle Kurtuldu

Tatvan'da sağlık merkezinin önünde görevlilerce yavrulamak üzere olduğu fark edilen kedi, götürüldüğü merkezde durumunun iyi olmadığı belirlenince yavrularını sezaryen ile dünyaya getirdi.

Alınan bilgiye göre, 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezinin kapısında yavrulamak üzere olan kediyi fark eden görevliler, Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine haber verdi.

Ekipler tarafından merkeze götürülen kedinin yavruları sezaryen ile alındı.

Veteriner Sefer Durmuş, yaptığı açıklamada, kedi ve yavrularının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Doğum süresi geçtiği için kediyi acilen ameliyata aldıklarını belirten Durmuş, "Yapılan ihbar üzerine kedi bize getirildi. Genel durumu maalesef kötüydü. Normal doğum için gözlem altında tuttuk. Normal doğum gerçekleşmediği için ameliyata aldık. Operasyon başarılı geçti ve 4 yavrumuz oldu. Sezaryen ile kısırlaştırma işlemlerini de yaptık. Kedinin ve yavrularının sağlık durumları çok iyi. Belli bir süre burada gözlem altında tutacağız. Ardından yavrularını sahiplendireceğiz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.04.2016 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.