06 Kasım 2015 Cuma 15:58
Kış aylarında sağlıklı beslenme

Bitlis Devlet Hastanesi'nde görev yapan Diyetisyen Enes Fırat, kışın sağlıklı ve dengeli beslenmek için önerilerde bulundu.

Fırat, yaptığı açıklamada, kışında insanların oturma ve hareketsiz süresinin artmasından dolayı metabolizmanın yavaş çalıştığını söyledi.

İnsanların kışın televizyon ve bilgisayarda daha fazla zaman geçirdiğini, bunun da kilo alma ve kabızlık gibi şikayetlerin artmasına neden olduğunu ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

"Ayrıca mevsim değişikliğinden dolayı hastalıklar da artıyor. Kışın özellikle gribal ve üst solunum yolu enfeksiyonları daha fazla yaşanıyor. Bu nedenle kışın herkesin bolca meyve ve sebze tüketmesi gerekiyor. İnsanlarımız c vitaminli meyveler tüketilebilir. Kışın haftada bir kez bir alabalık veya 10 hamsi tüketilmeli."

Son Güncelleme: 06.11.2015 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.