09 Kasım 2016 Çarşamba 15:26
Kışlık Elma Hasadı Başladı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki vatandaşlar, evlerinin bahçesinde yetiştirdikleri kışlık elmaların hasadını yapmaya başladı.

Topladıkları elmaların bir kısmını kış aylarında tüketmek üzere depolarda muhafaza eden vatandaşlar, geri kalanları satarak bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Elma hasadına başladıklarını belirten Numan Karaduman, elmaların aile ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Karaduman, "Bahçemizde yetiştirdiğimiz elmalardan iri olanlarını pazara sunacağız, küçük olanları ise kışın tüketmek üzere muhafaza edeceğiz. İlçemizde çok sayıda vatandaş yetiştirdiği kışlık elmalardan geçimini sağlıyor. Bu yüzden elma Tatvan ekonomisi açısından oldukça önemli yer tutuyor. Kışlık elmaların kilogramı geçen yıl 80 kuruş ila 1 lira arasında alıcı buluyordu. Bu yıl ise kilosu 1 veya 2 liradan alıcı buluyor. Bu yüzden elmaları dallarından toplarken zarar görmemesine büyük özen gösteriyoruz." dedi.

Kışlık Elma Hasadı Başladı

Kışlık Elma Hasadı Başladı

Son Güncelleme: 09.11.2016 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.