17 Nisan 2015 Cuma 17:51
KOSGEB'e binasını tahsis etti

BİTLİS - Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan, kentte Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bitlis Şubesi'nin kurulması için, şahsına ait binayı bedelsiz KOSGEB'e tahsis etti.

Tezcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis'in, Türkiye'nin en geri kalmış iller sıralamasından kurtulmak için herkesin ortak bir noktada buluşması ve kentin kalkınmasını isteyenlerin fikirlerini çürüterek, kalkınma için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. 2013 yılında müdür ataması yapılan KOSGEB'in yer bulamadığı için faaliyete geçemediğini ifade eden Tezcan, şöyle konuştu:

"Bitlis'in kalkınması ve geri kalınmışlık ruhundan kurtulmasını istiyoruz. KOSGEB'in faaliyete girmesiyle esnafın yaşadığı bilgi kirliliğinin de önüne geçeceğiz. Şubenin Bitlis'te açılması esnafın ekonomik sorunlarının giderilmesi için önemli bir şans. Faaliyet gösteremedikleri için, Bitlisli esnaflar KOSGEB'in ne olduğunu tam olarak bilmiyor. 2014 yılında gençlerin KOSGEB'den faydalanmaları için girişimcilik kursları açmıştık. Burada hizmet verilmediğinden insanlar Van'a gidiyordu. Burada alınan bilgiler de sıkıntıya neden oluyordu. Çare bulamayınca kendi binamı KOSGEB'e tahsis ettim. Herhangi bir bedel ve kira talep etmedim. Onların elektrik, su ve ortak giderlerini de ben ödeyeceğim. Burada KOSGEB hizmet vermesi ve esnafın önünün açılması için bütün şartlarını kabul ettik."

Protokol ve sözleşmeyi KOSGEB'in hazırladığını ve herhangi bir bedel ödemeden hizmete başladıklarını bildiren Tezcan, kentte artık KOSGEB'in MEH-CAN İş Merkezi'nde hizmet vereceğini dile getirdi.

Kalkınma sağlayan kuruluşların Bitlis'e getirilmesini istemeyen güçlerle mücadele ettiklerini vurgulayan Tezcan, faizsiz kredi dağıtan KOSGEB'in kira, elektik ve gider ödemesinin bunun bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

Tezcan, "Bunu vatandaşların takdirlerine sunuyorum. Bunlar pek önemli değil. Önemli olan burada bu hizmetin verilmesidir. Eğer söz konusu Bitlis'in faydasıysa, sadece binamı ve ofisimi değil, evimi bile bağışlarım. Bu sadece KOSGEB için değil, Bitlis'in faydasına olacak işler için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu yıl yine vatandaşın KOSGEB'ten faydalanması için kurslar açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

KOSGEB'e binasını tahsis etti

Son Güncelleme: 17.04.2015 17:52
Anahtar Kelimeler:
EttiKOSGEBEBİNASINITAHSİS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.