03 Nisan 2015 Cuma 16:52
MEDAV, Bingöl'deki toplantının sonuç bildirgesini açıkladı

BİTLİS - Medrese Alimleri Vakfınca (MEDAV) Bingöl'de düzenlenen toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

MEDAV Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, yaptığı yazılı açıklamada, İslam aleminde Müslümanların aleyhine gelişen olaylara sessiz kalmamak için bütün imkanların kullanılarak farkındalığın oluşturulmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

Özellikle Şia ve Selefi isimleriyle meşhur olan tekfircilerin, İslam ümmetine verdikleri zararların küçümsenemeyecek derecede olduğunu bildiren Yakışık, toplantıda alınan kararlı şöyle sıraladı:

"Bunun için alimlerin ümmete sahip çıkmaları, rehberlik etmeleri ve ilmi delillerle tefrikaları önlemeleri esastır. Toplumun İslamdan uzaklaşması, mananın yerini maddenin alması, asıl gayesi ve hedefi belli olmayan örgütlerin, hiziplerin ve cemaatlerin Müslümanlar ve özellikle gençler üzerindeki menfi tesirlerinin artması gibi hususların, yeni bir metodla tebliğ ve irşad faaliyetlerini yerine getirmeyi mecburi kılmaktadır. Bu nedenle bölgemizdeki başlıca ilim ve irfan yuvası ile kadim bir geleneğe sahip olan medreselere sahip çıkmak elzemdir. Bu nedenle güçlü kararların alınması ve medreselerin zamana göre hazırlanması, gerekli çabaların sarfedilmesi ve medreselerin meşru bir statüye kavuşturulması konusunda gerekli adımların gecikmeden atılması gereklidir. Bölgemizdeki medreselerin tekrar eski itibarına kavuşturulması için gerekenlerin ivedilikle yapılması esastır."

Yakışık, MEDAV'ın taşıdığı misyon itibariyle Müslümanların teveccühünü kazanması ve çalışmalarının netice vermesi açısından son derece önemli olduğunu bildirerek, İslam aleminde ve Türkiye'de, İslami ve pozitif ilimlere vakıf alimlerin yetiştirilmesinin zaruri olduğunu ifade etti.

Toplantıda vakfın temel hedeflerinin deklare edildiğini belirten Yakışık, "Bu temel hedefler doğrultusunda, hizmetlerin devamının elzem olduğu kanaati hasıl olmuştur. Vakfımızın son iki yıllık faaliyet raporu hakkında bir sunum yapılmış ve bu sunum hazirun tarafından takdirle karşılanmıştır" ifadelerini kullanıldı.

Son Güncelleme: 03.04.2015 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.