01 Mart 2016 Salı 13:23
Öğretmenlerinin Duyarlılığıyla Isındılar

 Bitlis'in Hizan ilçesinde görev yapan fedakar öğretmen, 7 bin 500 öğrenciye giyecek yardımı ulaşmasını sağladı.

Hizan Karasu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) 3 yıldır görev yapan Kayserili Türkçe öğretmeni Ahmet Akkuş, giyecek ihtiyacı duyan ve soğuk havada üşüyen öğrencileri için kampanya başlattı. Bir hayırseverin firmasıyla iletişime geçen Akkuş'un yardım talebi, olumlu karşılandı. Firma, ilçede eğitimini sürdüren 7 bin 500 öğrenciye kışlık giyecek yardımında bulundu.

Akkuş, maddi imkanı yetersiz olduğu için giyecek alamayan öğrencilerin üşümemesi için yardım kampanyası başlattığını söyledi.

Soğuk kış günlerinde okula gelen öğrencilerin üzerinde kışlık mont olmadığını ve bu nedenle çocukların üşüdüğünü vurgulayan Akkuş, şöyle konuştu:

"Köylerimizdeki öğrencilerinin sosyo ekonomik durumları düşük seviyede. Özellikle kışın çocukların üstünde kışlık mont ve ayakkabı yoktu. Soğuk havada birçok öğrencinin ayağında lastik ayakkabı vardı. O ayakkabılar ince olduğu için çocukların ayağı üşüyordu. Bu soruna nasıl bir çözüm getirebiliriz diye düşündük. Çocuklarımız üşümesin diye bir hayırseverin firmasından kışlık ayakkabı ve ve mont talebinde bulunduk. Firma da 7 bin 500 öğrenciye kışlık ayakkabı ve mont gönderdi."

Hizan'daki kurumların yardımıyla gelen malzemeleri ilçe merkezi ve köylerdeki okullara dağıttıklarını ifade eden Akkuş, öğrenciler sevindiği için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Akkuş, öğrencilere yardımda bulunan firmaya ve malzemelerin dağıtımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 01.03.2016 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.