29 Şubat 2016 Pazartesi 12:43
Rektör Güvenç, Ahlat'taki Tarihi Mekanları Gezdi

 Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi mekanları gezdi.

İlk önce Ahlat Müze Müdürü Ziya Kılınç'ı ziyaret eden Güvenç ve Kazankaya, daha sonra tarihi Selçuklu mezarlığına geçerek yetkililerden bilgi aldı.

İlçedeki Emir Bayındır kümbetini ziyaret eden Güvenç, kümbetin mimari özellikleri ve görselliğinin muhteşem olduğunu söyledi.

Güvenç, Ahlat'ın herkes tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir olduğunu vurgulayarak, "İlk kez Ahlat'a gelerek tarihi mekanları gezme imkanı buldum. Mezar taşlarında restorasyonda yapılmış. Çok güzel görünüyor. Buranın manevi bir havası var. Ahlat ülkemizde görülmesi gereken nadir tarihi şehirlerden biridir" dedi.

Rektör Güvenç, Ahlat'taki Tarihi Mekanları Gezdi

Rektör Güvenç, Ahlat'taki Tarihi Mekanları Gezdi

Rektör Güvenç, Ahlat'taki Tarihi Mekanları Gezdi

Son Güncelleme: 29.02.2016 19:54
Anahtar Kelimeler:
BitlisAhlatTarihi Mekan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.