09 Şubat 2016 Salı 14:43
Sanal Alemde Ahlat  Projesi Onaylandı

 Ahlat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince, Başbakanlık Tanıtma Fonuna sunulan "Sanal Alemde Ahlat" Projesi onaylandı.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Diriliş Ertuğrul dizi ekibiyle, Ahlat'ın kısa tanıtım filmini çekmeyi planladıklarını söyledi.

Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Kısa vadede Diriliş dizisi ekibiyle hazırlanacak 4'er dakikalık 3 kısa film çalışması yapacağız. Ankara'da dizi ekibiyle sanal alemde filmin gösterimini yaparak ilçemizin tanıtımını sağlayacağız. Bununla ilçemize gelen turist sayısının artmasını hedefliyoruz. Projeyle uzun vadede kültürümüzün yabancılara tanıtılması, proje bittikten 3 yıl sonra da ilçeye gelen ve konaklayan turist sayısında yüzde 40 artış sağlanmasını amaçlıyoruz. İlçede ve bölgede turizmin bir gelir kapısı haline gelmesi, tarihi yapılarımızın korunarak restorasyonlarının yapılması, turistik işletme sayısının ve buna paralel olarak istihdamın arttırılmasını planlıyoruz. 9 ay sürecek projemizin bütçesi 100 bin liradır."

Son Güncelleme: 09.02.2016 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.