29 Nisan 2016 Cuma 10:58
Sukay Projesinde Rapor Bekleniyor

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz'da, 3 milyon 600 bin liraya yaptırılan ancak halatların kopması nedeniyle değerlendirilemeyen Kablolu Su Kayağı (SUKAY) Tesisi'yle ilgili yüklenici firmadan raporun beklendiğini bildirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla ilçeye gelen Çınar, SUKAY tesislerinin faaliyete geçmesini sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bir yere tesis kurulurken gelir-gider muhasebesinin çok iyi yapılması gerektiğini aktaran Çınar, "Adilcevaz ilçemize çok farklı ve güzel bir tesis yapılmış ve ilk yıl çok olumlu sonuçlar görülmüştür. Ancak geçen yıl SUKAY parkının kablosunun kopmasından dolayı tesis hizmet verememiştir. Tesisi yapan firma yetkilileri ilçeye çağrılarak problemin çözümü için yeniden bir inceleme yaptırdık. Şuan yüklenici firmanın raporunu bekliyoruz. Ayrıca tesisin işletmesiyle alakalı da bazı fikir ve düşüncelerimiz var. Tesisi Adilcevaz Belediyesine devretmek için hukuki zemini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sayede tesis daha iyi hizmet verecektir." diye konuştu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise ciddi bir bütçe harcanarak yaptırılan tesisin Türkiye'de sadece 7 ilde bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Tesis açıldığı yıl çok ciddi talep almış ve ilçe ekonomisine katma değer sağlamıştır. Ancak geçen yıl kablonun kopması ve yaz sezonunda yapılamaması ilçemiz için büyük bir kayıp olmuştur. Belediye olarak tesisin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için gerekli girişimleri yaptık. İnşallah ilçemiz belediyemizin de Van gölü kıyısına yapacağı tesislerle turizmde hak ettiği yere gelecektir."

Sukay Projesinde Rapor Bekleniyor

Sukay Projesinde Rapor Bekleniyor

Sukay Projesinde Rapor Bekleniyor

Sukay Projesinde Rapor Bekleniyor

Son Güncelleme: 29.04.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.