25 Nisan 2015 Cumartesi 00:05
Tatvan Belediyesi doğalgaz protokolü imzaladı

Tatvan Belediyesi ile Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi arasında doğalgaz protokolü imzalandı.

Hazırlanan protokol, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile Doğugaz Bitlis, Bingöl, Muş Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Abdurrahman Atabey tarafından imzalandı.

Aksoy, yapılacak çalışmayla ilçede hava kirliliğinin büyük ölçüde engelleneceğini belirtti.

Tatvan'da dev bir yatırımın kısa sürede gerçekleşeceğini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"İlçemiz bu yıl adeta şantiye alanına dönecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla da Tatvan'da bir dönüşüm yaşanacak. Sıkıntı çıkmaması durumunda yüklenici firma mayıs ayının ilk haftasında çalışmalara başlayacak. Çalışmaları kısa sürede tamamlamayarak, vatandaşımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde ilçemizde hava kirliliğinin önlenmesi ve altyapı çalışmalarında büyük bir adım atacağız. Bu çalışmalar istihdama da katkı sunacak."

Atabey ise kazı yapılacak alanları belediyeyle belirlediklerini ve ilk etapta belediye hizmet binası çevresindeki cadde ve sokaklarda çalışma başlatacaklarını belirtti.

Mayıs ayında başlayarak birinci etap çalışmalarını ekim ayında sonlandıracaklarını dile getiren Atabey, şöyle devam etti:

"Ardından çalışması tamamlanan bölgelere gaz vermeye başlayacağız. İlk etap çalışmalarımız yaklaşık 6 milyon dolara tekabül ediyor. Tatvan'ın tamamını bir kaç yıl içinde bitireceğiz. Bu işleri belediye ile koordineli yürüteceğiz. Yani yerel yönetimin desteğiyle işlerimizi hızlı yürütebiliriz. İnşallah iyi bir çalışmayla kısa sürede bu kenti temiz, konforlu ve çevre dostu doğalgazla tanıştıracağız."

Son Güncelleme: 25.04.2015 00:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.